123. ONDERWEG NAAR CABOTSKES

cabotskes

We gaan verder met onze Cabotskes en zijn dus in de St.-Ignatiuskapel geraakt.

We kwamen van de Jezuïetenrui, en waanden ons plots in Italië. We steken het Conscienceplein over, met de wonderbaarlijke westgevel van de St.-Carolus Borromeüskerk. We komen hier zeker nog terug voor meer uitleg.

In de kerk trekken we naar de eerste kapel links, de St.-Ignatiuskapel. Zonder het te beseffen hebben we heel die weg boven de ruien van Antwerpen gelopen.

Na de bouw van de hemelse kerk en de prestigieuze Mariakapel waren de vele geleende centjes en de sponsors opgeraakt.

Deze kapel is dus veel soberder.

© Klikfoto Gidsjoris 170119-0942b: We vonden het leuk om alle stoelen eens aan de kant te schuiven, zo kan je ondertussen onze originele vloer (±1620) bewonderen.

gidsjoris 8 comments

Commentaren

  • Nou.. die vloer was me, de keren dat ik er was, nog nooit opgevallen, dus leuk dat jullie die stoelen eens weghaalden ja! :-)
    Groetjesss!

  • dank voor al die moeite Joris..

    het zijn wel lichte stoelen daar :-)

    prettige dag

  • Dat ingewikkelde patroon ziet er op het eerste zich uit als een doolhof. Dergelijke kerkvloerlabirynten waren eeuwen geleden populair. Zo'n labyrint leidde dan naar een centraal punt, en werden door pelgrims meestal geknield afgelegd (zoals bv. in de kathedaal van Chartres). Maar de eerste indruk hier is bedrieglijk. Dit doolhof leidt niet naar een centraal punt, en lijkt gewoon een product te zijn van architecturale fantasie...

  • Zo komt de vloer echt tot zijn recht. Maar wat een werk om die stoelen weg te nemen.

Post een commentaar

Optional