• 136. SPIRIT IN THE SKY

  Dia3.JPG

  Hallo Hans, mijn trouwe Feniks heeft gevraagd of je zijn lijflied, ‘Spirit in the sky’ van Norman Greenbaum, eens op de draaitafel wilt gooien. Hij is daar zot van en ikzelf ben ook ondersteboven van dat ‘lieke’.

  We probeerden alvast een linkje te zetten voor de liefhebbers die niet kunnen wachten, maar het lukt niet zo goed.

  Dus zetten we graag een linkje naar jou: de zon in je radio

  Bedankt hé,

  Joris

  gidsjoris 14 comments
 • 135. SPIRIT IS TERUG

  Dia1.JPG

  - Awel, wadist jong, wat zijt ge daar nu weer aan ’t doen? Dat is nu al meer dan 6000 keer dat ge een ‘freecelleke’ doet, en evenveel keer gewonnen. Wordt gij dat dan nooit beu? Hebt ge niks beters te doen?

  - Ha Spirit, ik heb lang op u gewacht hé maat, maar blij dat ge terug zijt hoor. En OK, dat is nu al een maand dat ge mij, via mijn bureablad, verwijtend zit aan te kijken.

  ’t Is al goed, ik maak straks nog mijn boodschappenlijst voor ‘den Aldi’, ik doe deze namiddag nog met enkele collega’s de wereldberoemde schilderijwissel, donderdag nog maar eens gidsen in CaBo (St.-Carolus Borromeüskerk), dan naar Sandie de haarkapster, verder naar Vosselaar op schok met onze jongste zoon Tom, lieve schoondochter Katrien, Jesse-Bob en Emme-Rahel, onze schattige kleinkinderen, vervolgens naar de Kipdorpbrug, tussendoor nog vlug dit logje posten en dan vlieg ik er hier terug in.

  - Laat dat vliegen maar aan mij over Georges, en probeer straks de naam van uw Rosalientje eens juist te schrijven op Zielspiegel.

  Ik ben nog niet overal geweest, maar op Seniorennet hebben ze gevraagd of gij zelf eens wilt langskomen. Ze zijn daar kwaad omdat ge die spreuken van de Bond Zonder Naam op gidsjoris.skynetblogs.be hebt gezet in plaats van op blog.seniorennet.be/gidsjoris.

  - Goed dan, ik zal daar mijn eindwerk voor stadsgids in deeltjes op zetten, sopt gij dan maar uwen poot in de inktpot van die Geestige Heiligen, Vanons en onze actuablog, want die zijn ook nog geen klein beetje benadeeld. Oh ja Spirit, ... ik ben blij, ... dat gij ... in mijn team zit.

  - Zolang ge mij maar niet afjaagt. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik blij ben met mijne naam, best geschikt voor een feniks. Vraag eens aan Hans of hij mijn lijflied wil spelen.

  Tot zover de conversatie met Spirit, mijn lieve dappere feniks. Ondertussen was de schilderijwissel in Cabo weer eens een formidabel succes, heeft RoSalientje haar keuze gemaakt voor de spreuk van week 02, hebben we de Lidl bijna leeg gekocht, nog eens onthaalgids gespeeld in Cabo, en heeft Sandi mij netjes kortgeknipt, hebben we een zalig dagje uit geweest in Vosselaar en aan de Kipdorpbrug een onvoorstelbaar interessante privé-rondleiding gekregen van onze stadsarcheologe Karen Minsaer.

  Tot morgen...

  gidsjoris 11 comments